STAZIONE PAZZO, een osteria met verrukkelijk Italiaans eten

  Posted on   by   Geen reacties

Een onverwacht genoegen: een heuse Italiaanse Osteria – Italiaans voor herberg – in het kleine historische stationsgebouw in het bosrijke Soestduinen. Stazione Pazzo staat voor ‘het gekke station’ en dat is het ook wel een beetje. Terwijl de treinen tussen Amersfoort en Utrecht onafgebroken langs zoeven – die je door goede isolatie nauwelijks hoort! –kun je hier genieten van verrukkelijk echt Italiaans eten. Chef Giulio Iadarola, die zijn sporen verdiend heeft in onder andere de Lindenhof in Giethoorn, kookt er met passie zo puur mogelijk Italiaans met natuurlijk verantwoorde en verse producten. Stazione Pazzo is een echte Osteria waar je eet wat de chef voor je kookt. Je kunt kiezen tussen een twee- of driegangenmenu – respectievelijk € 29,- of € 37,-  – dat dagelijks wisselt. Het voor- en tussengerecht staan vast en er is voor het hoofdgerecht keuze uit vlees of vis. Natuurlijk kun je er op verzoek ook vegetarisch eten. Het nagerecht valt buiten het menu, maar mijn tiramisu was net als de risotto en andere gerechten echt niet te versmaden. Wij hebben er super gegeten! Een aanrader voor de zomer: Stazione Pazzo is maar een kwartiertje fietsen vanuit Amersfoort, heerlijk door het bos.

Stazione Pazzo, De Beaufortlaan 1, 3768 MJ Soestduinen, 035-203 13 24 http://www.stazionepazzo.nl


Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange, een gezonde lekkerbek
Jezelf neerzetten is altijd moeilijk. Maar als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Ik draai al heel wat jaren mee in het culinaire wereldje, maar ben geen prototype van een culi die al van jongs af aan in de keuken staat. Pas in mijn studententijd heb ik met vallen en opstaan leren koken. Toen was ook meteen het hek van de dam. Ik had een tool in handen om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Na mijn studie – die je nu het beste kunt omschrijven als voeding & communicatie – kwam ik terecht bij TIP, het eerste Nederlandse tijdschrift over koken. Daar leerde ik recepten schrijven en vooral ook hoe je gezond en alledaags kunt verpakken in lekker en uitdagend. Dat is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.