Blog

No waste – jonge groene lente blaadjes

Radijsblaadjes, venkeltoppen en het zachte groene loof van de worteltjes. Deze jonge groene blaadjes gaan gewoon in een heerlijke salade voor de lunch. Voor een lekker kruidige salade voeg je er nog basilicumblaadjes en geplukte takjes kervel aan toe.  Schep de salade om met een zelf gemaakte peterseliedressing. Dat is zo gepiept en maakt het

Blog

No waste – jonge groene lente blaadjes

Radijsblaadjes, venkeltoppen en het zachte groene loof van de worteltjes. Deze jonge groene blaadjes gaan gewoon in een heerlijke salade voor de lunch. Voor een lekker kruidige salade voeg je er nog basilicumblaadjes en geplukte takjes kervel aan toe.  Schep de salade om met een zelf gemaakte peterseliedressing. Dat is zo gepiept en maakt het

No waste – jonge groene lente blaadjes

Radijsblaadjes, venkeltoppen en het zachte groene loof van de worteltjes. Deze jonge groene blaadjes gaan gewoon in een heerlijke salade voor de lunch. Voor een lekker kruidige salade voeg je er nog basilicumblaadjes en geplukte takjes kervel aan toe.  Schep de salade om met een zelf gemaakte peterseliedressing. Dat is zo gepiept en maakt het verschil. Neem 2 sjalotten snipper ze fijn, schep ze om met 2 eetlepels witte wijn azijn. Laat 5 minuten marineren, zodat de sjalotjes ‘garen’ in de azijn. Schenk er 6 eetlepels goeie olijfolie op. Breng op smaak met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en peper. Schep de sla blaadjes om met een fijngesneden venkel en plakjes radijs. Brokkel er verse geitenkaas overheen. Serveer met geroosterd zuurdesembrood.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *