De Hollandse Nieuwe is er weer. Heb jij hem al geproefd? Ook dit jaar weer een feest om te eten. De eerste eet ik altijd zo om goed te kunnen proeven. En daarna heerlijk met wat augurk en zelf gesneden uitjes. Dat maakt echt het verschil. En zeg nou zelf hoeveel werk ik het om een uitje te snipperen? En ook dat is een verschil een kleine blokje gesnipperde ui of een in dunne ringetjes gesneden ui. Proef het verschil zelf. De crunch van een fijn gesnipperde ui is precies wat je zoek bij het eten van de zachte haring. Eet iedere week een keer haring op brood. Super gezond, makkelijk en lekker!
Hangop maken zoet en hartig (labne)
Hangop of labne maken duurt wel even maar je hoeft er niet bij te blijven dus ben je eigenlijk maar een paar minuten bezig. Je hebt een schone theedoek of passeerdoek nodig. Een passeerdoek is een grof geweven witte katoenen doek. Door de passeerdoek of theedoek heet te wassen (kookwas) en heet te strijken worden
Lees meerAsperges
Het nieuwe seizoen voor asperges is weer begonnen. Hoe fijn is het om nieuwe inspiratie voor witte en groene asperges gebundeld in één boek te hebben. Zelf begin ik het seizoen met klassiek gekookte asperges met beenham of zalm, ei en peterselieboter. De eerste nieuwe aardappelen zijn er dan ook weer. Dit jaar heb ik
Lees meerHeel Holland hapt een buitengaatse nieuwe haring
Toen ik 35 jaar geleden in Den Haag kwam te wonen, op de grens met Scheveningen, was Vlaggetjesdag nog Vlaggetjesdag. Op de kade staan uitkijken welke vissersboot als eerste de thuishaven zou binnenvaren met de nieuwe oogst aan haringen. Met daarna een bonte reeks van feestelijkheden. Die feestelijkheden bestaan nog steeds, als een blaaskapel die
Lees meer