Het Studentenkookboek

  Posted on   by   Geen reacties

Het Studentenkookboek van Marijke Sterk en Cijn Prins, een klein en handzaam kookboek voor jonge mensen die op zichzelf gaan wonen en weinig of geen kookervaring hebben. Als student heb je het druk, je moet tenslotte naar college, je jaarclub, de kroeg, het bijbaantje, een feest enz.
Het merendeel van je pannen is vaak al door je huisgenoten of door schimmels in gebruik genomen. Koken is dus een hele opgave… En toch wil je wel eens iets anders eten dan die eeuwige pizza’s en magnetronmaaltijden. Het Studentenkookboek biedt uitkomst! Met niet alleen hoofdgerechten, ook ontbijt, lunch en toetjes komen aan bod. Stuk voor stuk lekkere maar vooral simpele en goedkope gerechten die ook nog eens gezond zijn. Het Studentenkookboek houdt ook rekening met je levensstijl als student. Het boek geeft bijvoorbeeld anti-kater-, brainfood- en feestelijke recepten en aan de barbecue is ook gedacht. Kortom, op je studieboeken na, het belangrijkste boek dat je nodig hebt om je studententijd door te komen! Een betaalbaar kookboek gedrukt op grauw papier met zwart-witillustraties dat, sinds de uitgave, al door velen voorgangers is aangeschaft bewijst de 5de druk.

ISBN13 978-90-589761-78 Unieboek/Het Spectrum, € 10,99

Ook verkrijgbaar als ebook ISBN 13 978-90-898956-15, € 6,99

Categories: Boeken

Author: Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Marijke Sterk, inmiddels al zo'n 27 jaar werkzaam als culinair publicist en 20 jaar eigenaar van Marijke's Media Keuken www.mmk.nl een culinair productiebureau waardoor ik mijn liefde voor koken en lekker eten kan delen met anderen. Ik sta graag in de keuken en ben altijd op zoek naar mooie ingrediënten, nieuwe en oude kooktechnieken en originele kookboeken, ik kook bij voorkeur met seizoenproducten en de Aziatische, Arabische en Italiaanse keukens spreken mij zeer aan. Ook bak ik al zo'n 15 jaar mijn eigen desembrood en sinds een paar jaar deel ik deze kennis met anderen op mijn blog Desem en meer… www.marijkesbroodblog.blogspot.nl

In 2005 verhuisden wij van de Randstad naar een mooi plekje op het Drentse platteland. Daar ging een van mijn grootste wensen in vervulling; een moestuin. Zo leuk om telkens weer met die verse producten uit je eigen (moes)tuin iets lekkers bereiden. Zoals in de tuin paddenstoelen, brandnetels, daslook of zevenblad plukken en er een lekkere herderssoep van maken. Of vlierbloesem plukken en walnoten rapen om likeurtjes van te stoken. De ruimte op ons erf geeft mij de mogelijkheid om leuke evenementen te organiseren. Met vrienden, familie en buren aan lange tafels genieten van varkentjes aan het spit, winterse kampvuurfeesten, zuurkool maken, wild dat de jager langs brengt verwerken, vlees, vis en groenten roken in de rookkast, fruit uit de boomgaard verwerken, dat en nog veel meer wil ik graag op deze site met jullie delen.