Groentebouillon

  Posted on   by   Geen reacties

groentebouillon

Groentebouillon is de basis voor verschillende veganistische en vegetarische recepten. Als smaakmaker geeft groentebouillon een extra volle smaak aan je risotto, soep of pastasaus. Ook kun je met groentebouillon een heerlijke pittige warme drank maken. Mix 200 ml kokend hete bouillon met een lepel extra vierge olijfolie, vers gesneden met de staafmixer schuimig. Voeg een beetje kurkuma toe.

Hoe maak je groentebouillon: snijd 150 gram prei en 3 uien in stukken van 2 cm. groot. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan, fruit de prei en ui 5 minuten aan. Snijd 2 stengels bleekselderij, 1 geschilde wortel, 3 pomodori tomaten en 100 gram champignons in stukken van 2 cm. groot en voeg toe. Schenk 2 liter koud water op de groente en breng de bouillon zachtjes aan de kook. Voeg voor een extra aromatische smaak verse kruiden toe, 5 takjes bladselderij, 2 laurierblaadjes, 5 takjes tijm en 15 gekneusde peperkorrels. Kook de bouillon 1 uur op laag vuur. Schenk de bouillon door een fijne zeef.  

Voor een herfstachtige bouillon of extra volle smaak voeg je gedroogde paddenstoelen toe.

Tip; koel de bouillon terug in de gootsteen met koud water, vervang het water een paar keer. Tot de bouillon koud is bewaar in een luchtdichte trommel in de koelkast of diepvries. Of schenk in ijsblokjes vorm en vries in.

 

 

 

 


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl