Geroosterde nootjes

  Posted on   by   Geen reacties

geroosterde noten

Het basisrecept voor geroosterde nootjes; 10 minuten op 180 graden. Als je dit onthoud als je noten gaat roosteren dan kan het niet fout gaan. Geroosterde noten zijn zo gemaakt.
Als de oven nog aan staat leg dan gelijk een bakplaat met noten klaar. Zelf geroosterde noten kun je altijd in je kast hebben staan. Ze zijn handig als er onverwacht gasten langs komen. Ze zijn heel gezond omdat er geen of weinig extra vet aan toegevoegd wordt. En krijg je trek in iets lekkers, neem dan vanaf nu af aan een handje geroosterde noten.

Schep de noten op de bakplaat om met een heel klein beetje olijfolie, zout en wat chilivlokken of pulbiber (Turkse pepervlokken). Plaats in het midden van de oven en rooster goudbruin en krokant in 10 minuten. Laat de noten op de bakplaat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot. Door het variëren met diverse smaken heb je iedere keer heerlijke verrassende noten.

Hier een paar leuke variaties:

Gemengde noten en ras el hanout,
Hazelnoten en gomasio* (zie je nu op de foto)
Pecannoten, honing, chillivlokken en zeezout
Amandelen, salieblaadjes en knoflook
Hazelnoten, gemalen espresso, ahornsiroop en zeezout voor heerlijk nootjes.

* Gomasio is een smaakmaker die oorspronkelijk afkomstig is uit de Japanse keuken. De naam komt ook uit het Japans: Goma betekent ‘sesamzaad’ en shio betekent ‘keukenzout’


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl