Blog

Geroosterde gember

Als we het over gember hebben, gebruiken we het in een recept of in poedervorm of een stukje verse gember geschild en in stukje gesneden. De draderige schil is niet echt een feest. Maar we kunnen de schil wel gebruiken als we gember roosteren en dat gaat als volgt. Koop een groot, dik, mooi stuk

Blog

Geroosterde gember

Als we het over gember hebben, gebruiken we het in een recept of in poedervorm of een stukje verse gember geschild en in stukje gesneden. De draderige schil is niet echt een feest. Maar we kunnen de schil wel gebruiken als we gember roosteren en dat gaat als volgt. Koop een groot, dik, mooi stuk

Geroosterde gember

Als we het over gember hebben, gebruiken we het in een recept of in poedervorm of een stukje verse gember geschild en in stukje gesneden. De draderige schil is niet echt een feest. Maar we kunnen de schil wel gebruiken als we gember roosteren en dat gaat als volgt.

Koop een groot, dik, mooi stuk verse gember en leg het ca. 45 minuten onder de hete grill in de oven. Draai het stuk gember halverwege een keer om want je wilt voorkomen dat de schil verbrandt.

De schil beschermt het vocht in de gember, waardoor de gember niet uitdroogt. De gember zal ook na het roosteren nooit echt zacht worden, maar je moet er na 45 minuten redelijk makkelijk met een mes doorheen kunnen snijden. Open de oven en geniet van het heerlijke gember aroma dat naar buiten komt. Snijdt de gember in kleinere stukken en pureer (met schil en al) tot een rulle substantie in de keukenmachine. Ik vind de smaak pittiger dan verse gember, dus schep niet meteen een eetlepel door je dressing. Blijf even proeven tijdens het maken van een gerecht waar je de gepureerde gember in gebruikt.

Je kunt een deel invriezen of je buurvrouw mee verrassen en de rest op voorraad (goed afgesloten) in je koelkast bewaren. Want deze gemberpuree is multi inzetbaar. Voeg toe aan kippensoep, bami, chocolade taart, dressing (lekker met wat vissaus, suiker en olie), groenteschotels, kortom mogelijkheden te over. En als het eenmaal in je koelkast staat, ga je met deze puree zeker verder experimenteren.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *