Fileren van gegaarde platvis

  Posted on   by   Geen reacties

(o.a. tong, schol, schar, tarbot, griet, heilbot)
Gebruik een glad mes liefst met iets afgeronde punt.

Snijd eerst het visvlees los van de graten rondom de vis, in een boog van kop naar staart.
Snijd het visvlees van links naar rechts in een boogje, los van de kop met de kieuwen.
Snijd de vis vervolgens langs de hele middengraat diep in, ook weer vanaf de kop tot aan de staart, het mes moet de graat raken.
Leg het mes vervolgens vanaf de kop onder een hoek lang de middengraat en druk het visvlees behoedzaam los van de graat waarbij je het mes steeds verder onder het visvlees over de graat beweegt, in de richting van de buitenkant en tegelijk ook in de richting van de staart.
Leg de filet op een bord.
Fileer vanaf de middengraat ook de andere helft.
Keer de vis om en fileer de andere kant op dezelfde manier.
Keer het graat weer om en snijd de wangetjes met de punt van het mes, los vanachter de kieuwen.

®José van Mil


Author: José van Mil - Pepper & Salt

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *