Eierguillotine

  Posted on   by   Geen reacties

Eier öffner, egg opener en eierschalensollbruchstellenverursacher, staat op de verpakking van wat ik een eierguillotine noem. Een Duits apparaatje van edelstaal die perfect het kapje van een ei tikt. Zet een hard of zachtgekookt ei met de puntige kant naar boven in een eierdop. Zet het metalen kapje op het ei. Trek de kogel naar boven en laat die langs de stang op het kapje vallen. Even kijken en eventueel herhalen. In het begin is het even oefenen hoe snel je de kogel moet laten vallen. Een perfect afgesneden eitje is het resultaat. Leuk speeltje op de ontbijttafel?

Natuurlijk kun je het ook voor rauwe eieren gebruiken. Zet het ei in de dop in een kom om de inhoud op te vangen. Was de eierschalen goed en vul ze met een gerechtje. Dat kan simpel een roerei zijn met bieslook. Op mijn kookclub vonden vooral de mannen het geweldig. Lees ook het commentaar op Duitse websites. Kost ca. 18 euro.

Categories: Keuken & zo

Author: Annelene van Eijndhoven

Annelène behaalde het diëtistendiploma in Nijmegen. Zij gaf in Brabant jarenlang kookcursussen en les in menu- en receptenleer aan instellingskoks. In Rosmalen kookte zij voor de buurt in een boerderij en zij richtte er een natuurvoedingswinkel op.
In de jaren tachtig trok Annelène naar Den Haag, waar ze als kok werkte bij Henk Savelberg in het sterrenrestaurant Seinpost. In 1986 won zij de Gouden Servetring in een landelijke kookwedstrijd. Sindsdien schrijft zij recepten voor tijdschriften, (Libelle, Margriet) supermarkten (o.a. Albert Heijn) en kookboekjes en cursussen voor het Nederlands Zuivelbureau. Tot haar publicaties hoort het basiskookboek KOOKOOK (samen met oa. José van Mil ). Ook schreef zij, met collega’s, 22 jaar lang recepten voor NRC Handelsblad, die voor een deel gebundeld zijn in de vijfdelige reeks NRC kookboeken. Nog steeds kookt zij graag en vaak, onder meer als chef bij Les Amis de Cuisine in Den Haag.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *