Pindakaas, een waar pindakaasfeest!

  Posted on   by   Geen reacties

Pindakaas

Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken!

Pindakaas is een leuk kookboek uitgegeven en geschreven door een kleine Nederlandse uitgever. Niet zo’n grote die kookboek na kookboek op de markt brengt. Maar een kleinere uitgever, maar wel een die bijzondere en leuke boeken uitgeeft.

Kun je over pindakaas een kookboek schrijven? Jazeker en ook nog eens een leuk kookboek. Vanzelfsprekend staat er een pindakaasrecept in. En niet alleen een pindakaasrecept ook nog eens allerlei tips en leuke, lekkere en spannende variaties.

Verder is het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken, ontbijt, koek enzo, taart & plaatwerk, hartig en toetjes.

Elk hoofdstuk wordt gevuld met originele recepten van havermoutwafels tot pindakaasbabka voor het ontbijt. Van browniekoeken met pindakaasvulling tot popcorn met pindakaas in het hoofdstuk koek enzo. De pindakarameltaart met Oreobodem is verslavend lekker en met de broccolikroketjes zet je een spannend borrelhapje op tafel. En wil je een lekker en goed voor te bereiden volwassen dessert op tafel zetten? Dan is de koffie-kardamomparfait met pindakaasswirl een goede keuze.

Ook de vormgeving is bijzonder, de recepten zijn gedrukt op bruin papier en die pagina’s zijn kleiner dan de pagina’s waar de foto’s op zijn gedrukt. Zo zie je telkens al een klein stukje van het volgende recept! Dat maakt het doorbladeren van dit kookboek nog leuker!

Marije Sietsma, freelance journalist, tekstschrijver en uitgever heeft de recepten geschreven en Saskia Lelieveld heeft al die recepten zeer smakelijk gefotografeerd. Uitgeverij Loopvis gaf eerder o.a. Puntneuzen & Kersenpitten uit en is zeker een uitgeverij om in de gaten te houden!

Pindakaas, ISBN 978-94-922064-3-5, € 18,95.


Author: Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Marijke Sterk, inmiddels al zo'n 27 jaar werkzaam als culinair publicist en 20 jaar eigenaar van Marijke's Media Keuken www.mmk.nl een culinair productiebureau waardoor ik mijn liefde voor koken en lekker eten kan delen met anderen. Ik sta graag in de keuken en ben altijd op zoek naar mooie ingrediënten, nieuwe en oude kooktechnieken en originele kookboeken, ik kook bij voorkeur met seizoenproducten en de Aziatische, Arabische en Italiaanse keukens spreken mij zeer aan. Ook bak ik al zo'n 15 jaar mijn eigen desembrood en sinds een paar jaar deel ik deze kennis met anderen op mijn blog Desem en meer… www.marijkesbroodblog.blogspot.nl

In 2005 verhuisden wij van de Randstad naar een mooi plekje op het Drentse platteland. Daar ging een van mijn grootste wensen in vervulling; een moestuin. Zo leuk om telkens weer met die verse producten uit je eigen (moes)tuin iets lekkers bereiden. Zoals in de tuin paddenstoelen, brandnetels, daslook of zevenblad plukken en er een lekkere herderssoep van maken. Of vlierbloesem plukken en walnoten rapen om likeurtjes van te stoken. De ruimte op ons erf geeft mij de mogelijkheid om leuke evenementen te organiseren. Met vrienden, familie en buren aan lange tafels genieten van varkentjes aan het spit, winterse kampvuurfeesten, zuurkool maken, wild dat de jager langs brengt verwerken, vlees, vis en groenten roken in de rookkast, fruit uit de boomgaard verwerken, dat en nog veel meer wil ik graag op deze site met jullie delen.