Blog

Pindakaas, een waar pindakaasfeest!

Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken! Pindakaas is een leuk kookboek

Blog

Pindakaas, een waar pindakaasfeest!

Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken! Pindakaas is een leuk kookboek

Pindakaas, een waar pindakaasfeest!

Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken!

Pindakaas is een leuk kookboek uitgegeven en geschreven door een kleine Nederlandse uitgever. Niet zo’n grote die kookboek na kookboek op de markt brengt. Maar een kleinere uitgever, maar wel een die bijzondere en leuke boeken uitgeeft.

Kun je over pindakaas een kookboek schrijven? Jazeker en ook nog eens een leuk kookboek. Vanzelfsprekend staat er een pindakaasrecept in. En niet alleen een pindakaasrecept ook nog eens allerlei tips en leuke, lekkere en spannende variaties.

Verder is het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken, ontbijt, koek enzo, taart & plaatwerk, hartig en toetjes.

Elk hoofdstuk wordt gevuld met originele recepten van havermoutwafels tot pindakaasbabka voor het ontbijt. Van browniekoeken met pindakaasvulling tot popcorn met pindakaas in het hoofdstuk koek enzo. De pindakarameltaart met Oreobodem is verslavend lekker en met de broccolikroketjes zet je een spannend borrelhapje op tafel. En wil je een lekker en goed voor te bereiden volwassen dessert op tafel zetten? Dan is de koffie-kardamomparfait met pindakaasswirl een goede keuze.

Ook de vormgeving is bijzonder, de recepten zijn gedrukt op bruin papier en die pagina’s zijn kleiner dan de pagina’s waar de foto’s op zijn gedrukt. Zo zie je telkens al een klein stukje van het volgende recept! Dat maakt het doorbladeren van dit kookboek nog leuker!

Marije Sietsma, freelance journalist, tekstschrijver en uitgever heeft de recepten geschreven en Saskia Lelieveld heeft al die recepten zeer smakelijk gefotografeerd. Uitgeverij Loopvis gaf eerder o.a. Puntneuzen & Kersenpitten uit en is zeker een uitgeverij om in de gaten te houden!

Pindakaas, ISBN 978-94-922064-3-5, € 18,95.

Auteur

Marijke Sterk

Over de auteur

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *