De allerfijnste raspen

  Posted on   by   Geen reacties

De allerfijnste raspen

Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete keukenhulpje dan roep ik meestal volmondig mijn Microplane raspen. Ik vind dit echt de allerfijnste raspen die te koop zijn!

Deze raspen van worden gemaakt van roestvrij staal en met een laser. Ze worden niet alleen uitgesneden maar ook nog eens geëtst. Hierdoor worden het als het ware allemaal kleine vlijmscherpe mesjes. Door deze techniek blijven de raspen ook nog eens heel lang superscherp. Onlangs heb ik bijvoorbeeld na 15 jaar intensief gebruik een nieuwe fijne rasp gekocht!

Ze zijn in diverse soorten en maten te koop. Voor het raspen en schaven van allerlei verschillende soorten ingrediënten van zachte citrusschil tot aan harde Parmezaanse kaas.

Alle raspen zijn voorzien van een stevige greep en de brede raspen hebben ook nog eens een antislipuiteinde en een beschermkapje.

Er zijn ook speciale lange smalle raspen voor het raspen van citrusschil. Maar als je een brede fijne rasp aanschaft kun je daar ook prima de citrusschilletjes mee raspen en ook nog eens andere ingrediënten superfijn op raspen.

Inmiddels maken ook merken als Cuisipro en Wüsthof dit soort raspen maar voor mij blijft er toch een merk de beste en dat is Microplane!


Author: Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Marijke Sterk, inmiddels al zo'n 27 jaar werkzaam als culinair publicist en 20 jaar eigenaar van Marijke's Media Keuken www.mmk.nl een culinair productiebureau waardoor ik mijn liefde voor koken en lekker eten kan delen met anderen. Ik sta graag in de keuken en ben altijd op zoek naar mooie ingrediënten, nieuwe en oude kooktechnieken en originele kookboeken, ik kook bij voorkeur met seizoenproducten en de Aziatische, Arabische en Italiaanse keukens spreken mij zeer aan. Ook bak ik al zo'n 15 jaar mijn eigen desembrood en sinds een paar jaar deel ik deze kennis met anderen op mijn blog Desem en meer… www.marijkesbroodblog.blogspot.nl

In 2005 verhuisden wij van de Randstad naar een mooi plekje op het Drentse platteland. Daar ging een van mijn grootste wensen in vervulling; een moestuin. Zo leuk om telkens weer met die verse producten uit je eigen (moes)tuin iets lekkers bereiden. Zoals in de tuin paddenstoelen, brandnetels, daslook of zevenblad plukken en er een lekkere herderssoep van maken. Of vlierbloesem plukken en walnoten rapen om likeurtjes van te stoken. De ruimte op ons erf geeft mij de mogelijkheid om leuke evenementen te organiseren. Met vrienden, familie en buren aan lange tafels genieten van varkentjes aan het spit, winterse kampvuurfeesten, zuurkool maken, wild dat de jager langs brengt verwerken, vlees, vis en groenten roken in de rookkast, fruit uit de boomgaard verwerken, dat en nog veel meer wil ik graag op deze site met jullie delen.