De acht

Welkom op ons culinair platform uitdekeukenvan8.nl

Op deze site gaat het over echt en eerlijk eten en nog belangrijker over kennis van eten.
Iedere week vullen wij dit aan met de dingen die ons op dat moment interesseren en die we graag met je delen. Je vindt er veel recepten, blogs, basisrecepten, en boek- en restaurantrecensies. Uiteraard ook heel veel tips hoe het makkelijker, leuker of lekkerder kan. We just LOVE food.

Wij, van de uitdekeukenvan8, zijn dagelijks voor ons werk bezig met eten, drinken, smaak, foodtrends, discussies, nieuwe producten, seizoenen etc. Ieder van ons heeft zijn eigen expertise en kennis in dit oneindig interessante, intrigerende vak. We creëren graag gezonde gerechten met een verrassende smaak. Wij willen je graag in de keuken krijgen en je inspireren met onze kennis en ideeën. Bij elkaar hebben wij ruim 250 jaar culinaire ervaring en dat delen we graag met je.

Wil je meer weten wie we zijn en wat we doen kijk dan op onze website.

José van Mil– culinair foodstylist en kookboek auteur – www.eten-met-kanker.nl

Annelène van Eijndhoven – food expert en kookboek auteur

Marijke Sterk – culinaire professional en kookboekauteur www.mmk.nl

Tilly Sintnicolaas – culinaire perscommunicatie en marketingstrateeg www.bureausintnicolaas.nl

Clara ten Houte de Lange – culinaire communicatie en kookboekauteur www.assisti.nl

Nelleke van Lindonk – culinaire concept ontwikkelaar en kookboek auteur www.pinc.nl

Yolanda van der Jagt – culinair specialist en kookboek auteur www.yolandavanderjagt.nl

Annelene van Eijndhoven

Annelène behaalde het diëtistendiploma in Nijmegen. Zij gaf in Brabant jarenlang kookcursussen en les in menu- en receptenleer aan instellingskoks. In Rosmalen kookte zij voor de buurt in een boerderij en zij richtte er een natuurvoedingswinkel op.
In de jaren tachtig trok Annelène naar Den Haag, waar ze als kok werkte bij Henk Savelberg in het sterrenrestaurant Seinpost. In 1986 won zij de Gouden Servetring in een landelijke kookwedstrijd. Sindsdien schrijft zij recepten voor tijdschriften, (Libelle, Margriet) supermarkten (o.a. Albert Heijn) en kookboekjes en cursussen voor het Nederlands Zuivelbureau. Tot haar publicaties hoort het basiskookboek...Lees meer

  81 Recipes      0 Reviews   

José van Mil

José van Mil- Foodstylist (foto en film), receptontwikkelaar, culinair publicist. Gespecialiseerd in Lekker eten en Eten met kanker.
Als jong meisje werkte ik al mee in het restaurant van mijn vader. Na mijn schooltijd in Nederland vertrok ik naar de Cordon Bleu Cookery School in Londen, een culinaire topopleiding.
Na terugkeer in Nederland legde ik me toe op de food styling voor culinaire fotografie, receptontwikkeling en conceptmaker. Mijn culinaire kennis en ervaring kwamen enorm van pas om gerechten voor de fotografie te bereiden. Juist in voedselfotografie en receptontwikkeling zijn details die door de doelgroep als lekker worden ervaren, datgene...Lees meer

  74 Recipes      0 Reviews   

Clara ten Houte de Lange

Clara ten Houte de Lange - een gezonde lekkerbek
Ik draai al jaren mee in het culinaire wereldje en als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is voor mij een tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Dat was, is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken...Lees meer

  76 Recipes      0 Reviews   

Marijke Sterk

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

  104 Recipes      4 Reviews   

Yolanda van der Jagt

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

  76 Recipes      1 Reviews   

Anneke Ammerlaan

Anneke Ammerlaan – food trend specialist – innovatie-adviseur- tijdschriften- en kookboekenmaker.
Eten is mijn werk; koken mijn hobby. Sinds 20 jaar zijn foodtrends mijn specialisatie. Vanuit mijn bedrijf ‘Vision on Food’ ben ik innovatie-adviseur voor supermarkten, voedselfabrikanten en de primaire sector. Om trends en hypes op de juiste wijze te onderzoeken, te identificeren, te interpreteren en te vertalen naar mogelijkheden voor de klant heb ik een aantal ‘tools’ ontwikkeld. Vanuit deze tools komt prototyping tot stand die de basis vormt voor de verdere ontwikkeling van de innovatie.
Tenslotte zorgen we er met activerende communicatie voor dat het product ook daadwerkelijk de...Lees meer

  45 Recipes      0 Reviews   

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie.
Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van...Lees meer

  76 Recipes      0 Reviews   

Tilly Sintnicolaas

Al jarenlang mag ik aan tafel schuiven bij de vrouwen met wie ‘uit de keuken van 8’ tot stand is gekomen. Ook al kan ik best aardig koken, bij deze echte vakvrouwen maak ik pas op de plaats. Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis ook Iers rundvlees, Schotse aardappelen, duurzaamheidskeurmerken en KitchenAid keukenapparatuur voorbij. Via het lidmaatschap van de IACP (International Association of Culinary professionals)...Lees meer

  3 Recipes      0 Reviews