De acht

Annelene van Eijndhoven

Annelène behaalde het diëtistendiploma in Nijmegen. Zij gaf in Brabant jarenlang kookcursussen en les in menu- en receptenleer aan instellingskoks. In Rosmalen kookte zij voor de buurt in een boerderij en zij richtte er een natuurvoedingswinkel op.
In de jaren tachtig trok Annelène naar Den Haag, waar ze als kok werkte bij Henk Savelberg in het sterrenrestaurant Seinpost. In 1986 won zij de Gouden Servetring in een landelijke kookwedstrijd. Sindsdien schrijft zij recepten voor tijdschriften, (Libelle, Margriet) supermarkten (o.a. Albert Heijn) en kookboekjes en cursussen voor het Nederlands Zuivelbureau. Tot haar publicaties hoort het basiskookboek...Lees meer

  77 Recipes      0 Reviews   

José van Mil

José van Mil- Foodstylist (foto en film), receptontwikkelaar, culinair publicist. Gespecialiseerd in Lekker eten en Eten met kanker.
Als jong meisje werkte ik al mee in het restaurant van mijn vader. Na mijn schooltijd in Nederland vertrok ik naar de Cordon Bleu Cookery School in Londen, een culinaire topopleiding.
Na terugkeer in Nederland legde ik me toe op de food styling voor culinaire fotografie, receptontwikkeling en conceptmaker. Mijn culinaire kennis en ervaring kwamen enorm van pas om gerechten voor de fotografie te bereiden. Juist in voedselfotografie en receptontwikkeling zijn details die door de doelgroep als lekker worden ervaren, datgene...Lees meer

  70 Recipes      0 Reviews   

Clara ten Houte de Lange

Clara ten Houte de Lange, een gezonde lekkerbek
Jezelf neerzetten is altijd moeilijk. Maar als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Ik draai al heel wat jaren mee in het culinaire wereldje, maar ben geen prototype van een culi die al van jongs af aan in de keuken staat. Pas in mijn studententijd heb ik met vallen en opstaan leren koken. Toen was ook meteen het hek van de dam. Ik had een tool in handen om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Na mijn studie – die je nu...Lees meer

  70 Recipes      0 Reviews   

Marijke Sterk

Marijke Sterk, inmiddels al zo'n 27 jaar werkzaam als culinair publicist en 20 jaar eigenaar van Marijke's Media Keuken www.mmk.nl een culinair productiebureau waardoor ik mijn liefde voor koken en lekker eten kan delen met anderen. Ik sta graag in de keuken en ben altijd op zoek naar mooie ingrediënten, nieuwe en oude kooktechnieken en originele kookboeken, ik kook bij voorkeur met seizoenproducten en de Aziatische, Arabische en Italiaanse keukens spreken mij zeer aan. Ook bak ik al zo'n 15 jaar mijn eigen desembrood en sinds een paar jaar deel ik deze kennis met anderen op mijn blog Desem...Lees meer

  96 Recipes      3 Reviews   

Yolanda van der Jagt

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten – Jaren lang roer ik dagelijks in professioneel in potten en pannen. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met mijn culinaire kennis, -trends en -inzicht, inspireer ik je.
Laat me weten als ik je kan helpen. Wil je meer weten wie ik ben en wat ik doe, kijk dan ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl

  70 Recipes      1 Reviews   

Anneke Ammerlaan

Anneke Ammerlaan – food trend specialist – innovatie-adviseur- tijdschriften- en kookboekenmaker.
Eten is mijn werk; koken mijn hobby. Sinds 20 jaar zijn foodtrends mijn specialisatie. Vanuit mijn bedrijf ‘Vision on Food’ ben ik innovatie-adviseur voor supermarkten, voedselfabrikanten en de primaire sector. Om trends en hypes op de juiste wijze te onderzoeken, te identificeren, te interpreteren en te vertalen naar mogelijkheden voor de klant heb ik een aantal ‘tools’ ontwikkeld. Vanuit deze tools komt prototyping tot stand die de basis vormt voor de verdere ontwikkeling van de innovatie.
Tenslotte zorgen we er met activerende communicatie voor dat het product ook daadwerkelijk de...Lees meer

  45 Recipes      0 Reviews   

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij nu haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie, zowel in Nederland als in Amerika.
Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. In het eerste boek dat zij schreef, De Verenigde Smaken van Amerika (2001), laat...Lees meer

  68 Recipes      0 Reviews   

Tilly Sintnicolaas

Al jarenlang mag ik aan tafel schuiven bij de vrouwen met wie ‘uit de keuken van 8’ tot stand is gekomen. Ook al kan ik best aardig koken, bij deze echte vakvrouwen maak ik pas op de plaats. Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis ook Iers rundvlees, Schotse aardappelen, duurzaamheidskeurmerken en KitchenAid keukenapparatuur voorbij. Via het lidmaatschap van de IACP (International Association of Culinary professionals)...Lees meer

  2 Recipes      0 Reviews