Blog

Chez Casimir

RESTAURANT Weekend Parijs afsluiten met een Bretonse brunch Ik doe het graag: op vrijdag naar Parijs; zondag herboren terug. Vanaf halverwege vrijdag tot zondagochtend lacht Parijs je toe. Maar wat doe je op zondag als je bent uitgecheckt uit het hotel? Rondhangen op Gare du Nord tot de Thalys zijn deuren opent? Je kunt je

Blog

Chez Casimir

RESTAURANT Weekend Parijs afsluiten met een Bretonse brunch Ik doe het graag: op vrijdag naar Parijs; zondag herboren terug. Vanaf halverwege vrijdag tot zondagochtend lacht Parijs je toe. Maar wat doe je op zondag als je bent uitgecheckt uit het hotel? Rondhangen op Gare du Nord tot de Thalys zijn deuren opent? Je kunt je

Chez Casimir

RESTAURANT

Weekend Parijs afsluiten met een Bretonse brunch

Ik doe het graag: op vrijdag naar Parijs; zondag herboren terug. Vanaf halverwege vrijdag tot zondagochtend lacht Parijs je toe. Maar wat doe je op zondag als je bent uitgecheckt uit het hotel? Rondhangen op Gare du Nord tot de Thalys zijn deuren opent? Je kunt je tijd beter besteden.

Geen ontbijt in het hotel. Boek voor een Bretonse brunch vanaf 11 uur zondagochtend bij Chez Casimir, 5 minuten lopen van Gare du Nord. De voorgerechten staan hoog opgetast op een tafel. Rijen toetjes blinken in een vitrine. Tussendoor krijg je drie warme gerechtjes uit de keuken geserveerd. Laatst waren dat mosselen gestoomd in witte wijn. Een kruidenomelet. En een stoofpotje met varkensvlees op de heerlijkste aardappelpuree, met mosterd, die ik ooit at.

Nog meer aanmoediging nodig? De voorgerechten bieden ruime keus uit vlees, vis, groenten/vegetarisch. Wulken. Bloedworst en zelfgemaakte  paté. Salades van gemarineerde, zachte zalm of makreel met wortel. Inktvis als een engeltje op de tong. Salades met (geraspte) biet, selderij, komkommer. Met linzen en kikkererwten. Een smeltende Mont d’Or kaas in zijn houten verpakking. Hompen boerenbrood.

De toetjes? Bretonse rijstpudding, andere puddinkjes, taarten, koekjes, fruit.

En dit alles voor 30 euro per persoon. Inclusief water, exclusief koffie, thee of andere drank.

Wat let u?

Chez Casimir, Rue de Belzunce 6, Tel. 33+ 148782880

Auteur

Annelene van Eijndhoven

Over de auteur

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *