Broodje knakwortel

  Posted on   by   Geen reacties

knakwortel

Broodje knakwortel; heb je al gehoord over deze nieuwe plantaardige trend? In de supermarkt kun je sous-vide gegaarde knakwortels kopen. De knakwortel is een goed en lekker plantaardig alternatief voor een broodje knakworst. Ga jij de keuken in om zelf een knakwortel te maken? Marineer dan geschilde bospeentjes bijvoorbeeld in een lekkere marinade van olijfolie, gerookte paprikapoeder, fijngehakte knoflook en sinaasappel- of citroenrasp. Doe dit bij voorkeur de dag ervoor zodat de smaken in kunnen trekken. Grill de wortel rondom op een hete barbecue. Leg de gegrilde bospeen op wat coleslaw en serveer met augurkjes, gefruite uitjes en een drizzle pittige rode saus en mosterdmayonaise. Garneer met wat blaadjes rucola.


Author: Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Yolanda van der Jagt, culinair specialist – voor verrassend lekkere recepten. Met mijn culinaire kennis en creativiteit ontwikkel ik al jaren recepten. Deze recepten vindt je o.a. terug in (mijn) kookboeken, supermarkt magazine Hallo Jumbo en diverse producten. Vanuit mijn unieke smaakbeleving creëer ik gezonde gerechten met een verrassende smaak. Met de laatste trends en inzichten inspireer ik je graag. Benieuwd geworden? Kijk ook op mijn website www.yolandavanderjagt.nl