Bon Appétit, het foodmagazine uit Amerika

  Posted on   by   Geen reacties

Dit keer geen boekrecensie, maar een recensie van het zomernummer van Bon Appétit, een foodmagazine uit Amerika waar ik jaren op geabonneerd ben geweest. Nu kreeg ik het zomernummer weer in handen en dat maakt me weer heel blij. De foto’s zijn goed en de variatie van onderwerpen en receptuur geven je meteen de kriebels om alle recepten uit het blad te willen maken. Een van de leukste vaste rubrieken vind ik altijd R.S.V.P. Als lezer vraag je of de redactie een specifiek recept dat je ergens hebt gegeten, kan achterhalen. De lezer vertelt bij welk restaurant het gerecht is gegeten en de redactie gaat achter het recept aan en plaatst dit onder de vraag.

Het zomernummer gaat natuurlijk over grillen, want iedereen werkt met de bbq in Amerika. Of het nu op de camping, het strand of thuis is. A way of life zullen we maar zeggen. Mijn tip van vandaag: koop eens een onbekend culinair tijdschrift en maak een van de recepten. Of het nu een Spaans, Frans of Engels blad is, de vertaling moet met alle vertaal-middelen die er tegenwoordig zijn, vast lukken.

Categories: Boekrecensies

Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *