Boerenkoolrisser

  Posted on   by   Geen reacties

Ik ben gek op snuffelen in kookwinkels, vooral als ik in het buitenland de tijd heb. Dan kom ik de leukste apparaatjes tegen. Zoals deze boerenkoolrisser in een Sur La Table winkel in Florida, waar het op dat moment bijna 30 graden was en mijn hoofd niet echt naar boerenkool stond. Maar boerenkool is hip in de USA  en daar niet gebonden aan vorstperioden. Ze maken er het hele jaar door vooral verrukkelijke salades van. Met dit kleine groene schijfje met verschillende maten ronde gaten – wie heeft dit ooit in Nederland gezien???? Wij van UDKV8 nog niet – trek je eenvoudig de harde nerf van de bladeren. Het is even oefenen, maar het werkt wel!


Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange, een gezonde lekkerbek
Jezelf neerzetten is altijd moeilijk. Maar als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Ik draai al heel wat jaren mee in het culinaire wereldje, maar ben geen prototype van een culi die al van jongs af aan in de keuken staat. Pas in mijn studententijd heb ik met vallen en opstaan leren koken. Toen was ook meteen het hek van de dam. Ik had een tool in handen om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Na mijn studie – die je nu het beste kunt omschrijven als voeding & communicatie – kwam ik terecht bij TIP, het eerste Nederlandse tijdschrift over koken. Daar leerde ik recepten schrijven en vooral ook hoe je gezond en alledaags kunt verpakken in lekker en uitdagend. Dat is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.