Blog

Blog – 4 januari 2024

Topavond bij Syrco Basè op Bali 

Twee sterren Michelin-chef Syrco Bakker – bekend van Pure C in Cadzand – is aan een nieuw avontuur begonnen op Bali. Eind november opende hij Syrco Basè, een toprestaurant in Ubud.

Lees meer
Blog – 2 november 2023

Pizza uit de muur

Pizza uit de muur, je bedenkt het niet. Maar bij ons in Frankrijk zie je dat opeens overal gebeuren. 24 uur per dag lekkere pizza De Grey’s Pizza”keetjes” hebben een computer voor de bestelling, pinapparaat om contactloos te betalen en een gleuf waar je de ambachtelijke en in een houtoven gebakken pizza’s uithaalt. Pizza’s met

Lees meer
Blog – 23 februari 2024

Een abonnement op je favoriete restaurant

Een abonnement op je favoriete restaurant. Dat kennen we hier nog niet. Zelf heb ik al behoorlijk wat lidmaatschappen of abonnementen verzameld zoals Netflix, Google Foto’s, Podcast, Boekstory, NRC en Duolingo. Maar nog geen abonnement bij een restaurant.

Lees meer
Uncategorized – 1 februari 2024

De lekkerste recepten met peulvruchten

Ze zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. En niet alleen geschikt voor in een bonenschotel als hoofdgerecht, maar ook een ontbijt of dessert is mogelijk. Dus… aan de slag met peulvruchten. Wij zetten graag onze recepten voor je op een rij.

Lees meer
Boekrecensies – 25 januari 2024

TAPAS

TAPAS het nieuwste boek van Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels is alles in één: een verhalenboek, een kookboek, een reisgids en een fotoboek. Het leert je op een aanstekelijke wijze nader kennis maken met die bijzondere Spaanse eetcultuur.

Lees meer
Recensie – 21 december 2023

Klassiek Frans gaat nooit verloren

Recensie – Le Pot-Au- Feu Klassiek Frans gaat nooit verloren Kijk je al uit naar Home alone of een van de andere films die in de kersttijd niet van het scherm te branden zijn? Je zou ook wat anders kunnen doen. Lekker ouderwets naar de bioscoop. Niet om er een kerstfilm te zien, maar een

Lees meer
Uncategorized – 18 december 2023

Kerstdiner “Klassiek met een twist”

Hier een heerlijk en volledig kerstmenu waar alle gasten blij van worden en waar jezelf ook veel plezier aan hebt.  Ik heb dit jaar het voorwerk gedaan. Ik heb een volledig kerstmenu opgesteld  “klassiek met een twist” met gerechten die allemaal een onverwacht tintje hebben. En, om het makkelijk te kunnen maken, mét een kookwerkschema.

Lees meer
Blog – 13 april 2023

Vlees van koeien uit de Westzaanse polder

In de fraaie Noord-Hollandse polder bij Westzaan grazen de biologische runderen van Walter, Els en zoon Kees. In het voorjaar gaan ze naar buiten waar ze tot de herfst verblijven. De ondergrond is hier veen, er groeit een kruidenrijk gewas dat veel klaver bevat. Dat zorgt niet alleen voor gezond voer voor de koeien maar

Lees meer
Blog – 28 november 2023

Zwarte kikkererwten?! met kerst?

Peulvruchten, erwten of bonen maak een elegant gerecht en ze kunnen gewoon op het kerstmenu.

Lees meer
Keukengerei – 21 november 2023

Contactgrillen

Contactgrillen zijn er in verschillende kwaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een zwaardere contactgrill. Een met zware grillplaten en een mogelijkheid om ook op hoge temperaturen te grillen, zodat je er ook vis en vlees op kunt bereiden. Zoals dat vroeger bij José thuis in het restaurant werd gedaan. José: ‘we kregen hele beesten en

Lees meer
Blog – 21 november 2023

Favoriete lunch-adresjes

Jose deelt hier graag haar favoriete adresjes.

Lees meer
Restaurant recensies – 14 november 2023

Groen lunchen bij Botanica Den Haag

Wil je culinair op niveau lekker ‘groen’ lunchen, dan is restaurant Botanica in Den Haag een echte aanrader. De chefs laten zich inspireren door Dutch Cuisine, de Nieuwe Nederlandse Keuken. Groentes en lokale seizoensproducten vormen de basis van de vernieuwende menukaart. De chefs verrassen – in dit herfstseizoen –  met prachtige gerechten waarin een hoofdrol

Lees meer
Blog – 25 oktober 2023

Een culinaire wereldreis in zes uur tijd

Al eerder schreef ik hier over het internationale project van de ‘Culinary backstreets’. Een tak daarvan zit in New York, in Queens. Dit stadsdeel is een mengelmoes van mensen en culturen. Er worden wel 150 talen gesproken. Of 160, als je talen meetelt die in het land van oorsprong dood zijn maar hier nog leven.

Lees meer
Blog – 13 oktober 2023

Dé pepermolen van Peugeot.

Dé pepermolen van Peugeot. Het was tijd voor een nieuwe pepermolen. Zolang ik in de keuken werk, is dat, wat mij betreft dé pepermolen van Peugeot. Het is de investering waard, kijk naar de onderkant en je ziet de degelijkheid ervan af spatten. De onderste ring heeft minuscuul kleine streepjes waarmee je de grofheid van

Lees meer
Blog – 11 april 2023

Bierbostel brouwerij Kompaan voer voor de lokale koe

Elke vrijdag rijdt boer John vanuit Zoeterwoude met zijn tractor naar Den Haag. Niet voor een boerenprotest, maar om bij de Haagse bierbrouwer Kompaan bierborstel op te halen voor zijn koeien. Een mooi voorbeeld van verwaarding van reststromen. Bierborstel is het eiwit- en energierijke restproduct van de bierbrouw. Runderen van boer John zijn er blij mee!

Lees meer
Keuken & zo – 27 oktober 2022

The Good Spice: duurzame specerijen met smaak

Iona Mulder van The Good Spice verbaasde zich over middelmatige kwaliteit van specerijen. The Good Spice maakte de keten korter en eerlijker. Geurende specerijen tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer