BAKKEN MET HAVER

  Posted on   by   Geen reacties

Bakken met haver is het resultaat van het goede voornemen van Natascha van der Stelt om haar gezondheid op te krikken door eens een maand geen tarwe en suiker te eten en toch de trek in iets lekkers niet kunnen bedwingen. Die maand geen tarwe en suiker eten werden ruim twee jaar en Natascha voelt zich zoveel beter dat ze dit blijft volhouden. Maar de behoefte aan een koekje bij de thee, een taart als iemand jarig is of gewoon een belegbaar alternatief voor een boterham bleef. Als je dan bijna professioneel hebt leren bakken van je opa, die bakker was, ga je gewoon zelf aan de slag en bouw je de bakrecepten die je graag maakt om en bakt ze op jouw manier. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want tarwe bevat gluten en haver niet. Met haver krijg je vaak een heel ander bakresultaat. En veel suikervervangers als agavesiroop of honing zijn net zo goed rijk aan snelle suiker en die probeert Natascha juist te vermijden. Natascha heeft dat opgelost met vanillepoeder, kokos en kaneel. Na twee jaar lang bakken, puzzelen met recepten en zelf de foto’s maken is Bakken met haver een feit. Het is een gedegen boek geworden met een royale hoeveelheid bakrecepten voor zowel zoete als hartige koeken & koekjes, scones, muffins, cake, taart, quiches, pasteien & pasteitjes, baksels uit de koekenpan en nog meer. Natascha schrijft tussendoor ook over haar eigen bakervaringen en geeft veel tips & tricks. Een aanrader als je zelf graag bakt en dat ook eens op een wat gezondere manier wilt doen.

Bakken met haver (184 blz.) € 22,50

ISBN: 9789402601732

Categories: Boekrecensies

Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange - een gezonde lekkerbek
Ik draai al jaren mee in het culinaire wereldje en als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is voor mij een tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Dat was, is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht, te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.